Discussly

Celebrity Trivia Questions — page 51

2,669 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 51 of 54
  1. 2501.

    Which of these Radiohead songs from OK Computer is featured in the movie William Shakespeares Romeo+Juliet ?

    • AKarma Police
    • BExit Music (For a Film)
    • CParanoid Android
    • DAirbag
    Answer: Exit Music (For a Film)
  2. 2502.

    How did Fred Astaire break his wrist when he was seventy-eight?

    • AHe fell from a bicycle.
    • BHe slipped by the swimming pool.
    • CHe fell from his grandsons skateboard.
    • DHe lost balance while doing a headstand.
    Answer: He fell from his grandsons skateboard.
  3. 2503.

    What town was Elvis born in?

    • ANashville
    • BTupelo
    • CBranson
    • DMemphis
    Answer: Tupelo
  4. 2504.

    How many Academy Awards did the 1985 movie Out of Africa, starring Meryl Streep and Robert Redford, receive?

    • ASeven
    • BFifteen
    • CNone
    • DFive
    Answer: Seven
  5. 2505.

    I was born in April of 1900 and died just 17 days after the filming of my last movie was completed. Some of my co-stars included Katharine Hepburn, Elizabeth Taylor, Mickey Rooney and Gene Kelly. Who am I?

    • AMaury Povich
    • BHumphrey Bogart
    • CSpencer Tracy
    • DPaul Harvey
    Answer: Spencer Tracy
  6. 2506.

    Which statement is true about Keanu Reeves' first-born daughter, Ava?

    • AShe died from leukemia.
    • BShe committed suicide
    • CShe was killed in a car crash.
    • DShe was stillborn.
    Answer: She was stillborn.
  7. 2507.

    This American-born actor can been seen in Citizen Kane, The Magnificent Ambersons, The Third Man, Petula, and Tora, Tora, Tora.

    • AJoseph Cotten
    • BJames Mason
    • COrson Welles
    • DRobert Shaw
    Answer: Joseph Cotten
  8. 2508.

    The son of what popular Hollywood actor was called Jett?

    • AKevin Costner
    • BRobert Redford
    • CRobert De Niro
    • DJohn Travolta
    Answer: John Travolta
  9. 2509.

    Which of these was one of Benny Hills many jobs before he turned to acting and stand-up comedy?

    • AWaiter
    • BPastry cook
    • CTeacher
    • DMilkman
    Answer: Milkman
  10. 2510.

    What singer and actress starred alongside Arnold Schwarzenegger in the 1996 movie Eraser?

    • AMadonna
    • BCher
    • CGloria Estefan
    • DVanessa Williams
    Answer: Vanessa Williams
  11. 2511.

    For which role on the Friends TV show did Courteney Cox originally audition?

    • APhoebe
    • BRachel
    • CJanice
    • DJudy
    Answer: Rachel
  12. 2512.

    After serving in the military Don Rickles studied at this famous school.

    • ANew York University
    • BThe Yale Drama School
    • CThe American Academy of Dramatic Arts
    • DThe Actors Studio
    Answer: The American Academy of Dramatic Arts
  13. 2513.

    Which of these titles was never used by James Brown?

    • AMr. Please, Please, Please
    • BThe Fabulous One
    • CMr. Dynamite
    • DSoul Brother Number One
    Answer: The Fabulous One
  14. 2514.

    This psychedelic song by George Harrison was originally meant to be included on the Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band album.

    • ASavoy Truffle
    • BBlue Jay Way
    • COnly a Northern Song
    • DTomorrow Never Knows
    Answer: Only a Northern Song
  15. 2515.

    What song by Jennifer Lopez became her first number one single in the United Kingdom?

    • ALove Don't Cost a Thing
    • BGet Right
    • CIf You Had My Love
    • DJenny from the Block
    Answer: Love Don't Cost a Thing
  16. 2516.

    What do the following people have in common: Duke Ellington, Ira Gershwin, Vernon and Irene Castle, George M. Cohan, Celia Cruz, Miles Davis, Oscar Hammerstein, Lionel Hampton, W.C.Handy, Coleman Hawkins, Victor Herbet, Milt Jackson, Illinois Jacquet, Canada Lee, Harold Nichols?

    • AThey are all in The Bronx, New York.
    • BThey were all given the Presidential Medal of Freedom.
    • CThey all were called at the McCarthy hearings.
    • DThey all performed in the Kenndedy center in Washington, D.C.
    Answer: They are all in The Bronx, New York.
  17. 2517.

    Sharon Stones marriage to executive editor of the San Francisco Examiner Phil Bronstein was which consecutive marriage for her?

    • AThird
    • BFirst
    • CShe never married him
    • DSecond
    Answer: Third
  18. 2518.

    Sammy Davis Jr. made his stage debut at an early age. There were laws against someone Sammys age working professionally, (plus he should have been in school), so to get around this, he was billed as which of the following?

    • ALittle Sam - The Tap Dance Man
    • BBig Sam - The Little Man
    • CSilent Sam - The Dancing Midget
    • DSmall Sammy - The Singing Dwarf
    Answer: Silent Sam - The Dancing Midget
  19. 2519.

    What peculiar name did director and producer Robert Rodriguez give to his first-born son?

    • ARocket
    • BRam
    • CHelicopter
    • DPlane
    Answer: Rocket
  20. 2520.

    In 2001, the Guinness Book of World Records recognized her as the most successful female musician.

    • ABarbra Streisand
    • BBette Midler
    • CBeverly Sills
    • DMadonna
    Answer: Madonna
  21. 2521.

    Which R B songstress named her child Puma?

    • AErykah Badu
    • BToni Braxton
    • CMary J. Blige
    • DLauryn Hill
    Answer: Erykah Badu
  22. 2522.

    What poem by Sam Levenson did Audrey Hepburn like to recite to her sons?

    • ATime Will Not Erase
    • BEternal Beauty
    • CTime Tested Beauty Tips
    • DYou Are A True Beauty
    Answer: Time Tested Beauty Tips
  23. 2523.

    Which of these celebrities was not a member of the Jackson 5?

    • ATito Jackson
    • BBo Jackson
    • CJermaine Jackson
    • DMarlon Jackson
    Answer: Bo Jackson
  24. 2524.

    How many children did Dustin Hoffman have with his first wife?

    • A3
    • B6
    • C4
    • D2
    Answer: 2
  25. 2525.

    Which of these Tim Burton films, starring Johnny Depp, came first?

    • AEdward Scissorhands
    • BCharlie and the Chocolate Factory
    • CSleepy Hollow
    • DEd Wood
    Answer: Edward Scissorhands
  26. 2526.

    In which Hall of Fame was Gary Cooper inducted?

    • AThe Screen Actors Guild Hall of Fame
    • BThe National Hall of Great Americans
    • CThe ASCAP Hal of Fame
    • DNational Cowboy and Western Heritage Museum
    Answer: National Cowboy and Western Heritage Museum
  27. 2527.

    Arnold Schwarzenneger and Danny DeVito were originally offered to star in this 1991 film before starring in Twins.

    • ASuburban Commando
    • BMr. Nanny
    • CUncle Buck
    • DLethal Weapon
    Answer: Suburban Commando
  28. 2528.

    This American Golden Globe- and Emmy Award-winning actor and comedian, produced, co-wrote and starred in Bee Movie.

    • APaul Rodriguez
    • BDon Rickles
    • CBob Saget
    • DJerry Seinfeld
    Answer: Jerry Seinfeld
  29. 2529.

    I played Rose Nylund from St. Olaf, Minnesota on the sitcom The Golden Girls. I was the quietest one of the four roommates. Who am I?

    • ARue McClanahan
    • BBeatrice Arthur
    • CBetty White
    • DEstelle Getty
    Answer: Betty White
  30. 2530.

    One of Johnny Depps earliest film roles was as Gator Lerner in what 1986 movie?

    • AAliens
    • BThe Color of Money
    • CTop Gun
    • DPlatoon
    Answer: Platoon
  31. 2531.

    Which was the first movie that Edward Norton directed, produced and acted in?

    • AKingdom of Heaven
    • BKeeping the Faith
    • CFrida
    • DThe Score
    Answer: Keeping the Faith
  32. 2532.

    In which Law Order show has Vincent DOnofrio starred?

    • ACriminal Intent
    • BLaw Order (the Original)
    • CSpecial Victims Unit (SVU)
    • DLife on the Streets
    Answer: Criminal Intent
  33. 2533.

    Actor John Cazale was born on August 12, 1935, in what city?

    • ANew York City
    • BPortland, Maine
    • CBoston, Massachusetts
    • DLos Angeles, California
    Answer: Boston, Massachusetts
  34. 2534.

    In what movie did Jim Carrey play the character of Officer Charlie Baileygates/Hank Evans?

    • ADumb Dumber
    • BMe, Myself Irene
    • CFun with Dick and Jane
    • DEternal Sunshine of the Spotless Mind
    Answer: Me, Myself Irene
  35. 2535.

    Broderick Crawford was often type-cast as in what specific role?

    • AA dimwit
    • BA rough talking tough guy
    • CA well-mannered bore
    • DA father figure
    Answer: A rough talking tough guy
  36. 2536.

    This granddaughter of Henry Fondas is an actress herself.

    • ACandace
    • BBridget
    • CBethany
    • DKatherine
    Answer: Bridget
  37. 2537.

    Did Raquel Welch play Lt. White on the TV show McHales Navy?

    • AYes
    • BNo
    Answer: No
  38. 2538.

    What type of boy is Macaulay Culkin's character, Richard Tyler, in the 1994 movie The Pagemaster?

    • ATimid
    • BCurious and audacious
    • CBoaster
    • DExtremely naughty
    Answer: Timid
  39. 2539.

    Of what mixed descent are Mark Sinclair Vincent, a.k.a Vin Diesel, and his twin brother Paul?

    • AItalian and black
    • BSouth African and Chinese
    • CRussian and German
    • DIrish and Greek
    Answer: Italian and black
  40. 2540.

    Jude Law was nominated for Academy Awards in 1999 and in 2003 for his acting in movies by this director.

    • AAnthony Minghella
    • BSteven Spielberg
    • CMartin Scorsese
    • DSam Mendes
    Answer: Anthony Minghella
  41. 2541.

    Which English king was of Danish origin?

    • AEdred
    • BAlfred the Great
    • CWilliam the Conqueror
    • DCanute the Great
    Answer: Canute the Great
  42. 2542.

    Of what descent is American singer, songwriter and producer Akon?

    • ASenegalese
    • BGhanaian
    • CSomalian
    • DNigerian
    Answer: Senegalese
  43. 2543.

    Name the movie in which Robert De Niro portrays mercenary and slaver Rodrigo Mendoza.

    • ABrazil
    • BThe Mission
    • CBackdraft
    • DGodsend
    Answer: The Mission
  44. 2544.

    This actress, born in 1980, is famous for her roles in That 70s Show and October Road.

    • AMila Kunis
    • BLisa Robin Kelly
    • CLaura Prepon
    • DJessica Simpson
    Answer: Laura Prepon
  45. 2545.

    What part did William Shatner have in the 1996 film Fly Away Home?

    • AHe was the CEO of the firm that did the special effects.
    • BHe co-starred with Jeff Daniels and Dana Delaney.
    • CHe was the narrator in the movie.
    • DHe had a cameo appearance in the final scene.
    Answer: He was the CEO of the firm that did the special effects.
  46. 2546.

    In this movie, based on a novel by Evelyn Waugh, Jonathan Winters played the roles of Henry Glenworthy and Rev. Wilbur Glenworthy.

    • AThe Loved One
    • BIts a Mad, Mad, Mad, Mad World
    • CStand -Up
    • DThe Russians Are Coming, the Russians Are Coming
    Answer: The Loved One
  47. 2547.

    A portrait of whom did Sylvester Stallone have tattooed on his right shoulder?

    • AChe Guevara
    • BHis daughters
    • CHis wife
    • DMarilyn Monroe
    Answer: His wife
  48. 2548.

    Helen Hayes is one of only a few people to do what?

    • Aappear on Carson, Leno, Paar, Tom Snyder and Dick Cavett in their lifetime
    • Bstar in one year in commercials, television sitcoms, movies and the theatre (1977).
    • Cserve as head of the Republican Committee and the Screen Actors Guild
    • Dwin an Emmy, Oscar, Grammy and a Tony in their lifetime.
    Answer: win an Emmy, Oscar, Grammy and a Tony in their lifetime.
  49. 2549.

    In how many movies did Sean Connery portray the legendary agent James Bond between 1962 and 1983?

    • AEleven
    • BSeven
    • CFive
    • DNine
    Answer: Seven
  50. 2550.

    In 2001 Jennifer Lopez was ranked this in FHMs 100 Sexiest Women list.

    • A# 2
    • B# 4
    • C# 3
    • D# 1
    Answer: # 1

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.