Discussly

Celebrity Trivia Questions — page 3

2,669 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 3 of 54
  1. 101.

    In 2000 Will Ferrell married an actress from this country.

    • AChina
    • BJapan
    • CEngland
    • DSweden
    Answer: Sweden
  2. 102.

    What popular '50s rock and roll singer played the brother of John Wayne's character in the movie North to Alaska?

    • AFabian
    • BElvis Presley
    • CRicky Nelson
    • DBobby Vee
    Answer: Fabian
  3. 103.

    What animal did Alec Baldwin voice in the 2001 comedy movie Cats Dogs?

    • AMouse
    • BCat
    • CGuinea pig
    • DDog
    Answer: Dog
  4. 104.

    What type of character is Vincent Vega, portrayed by John Travolta in the 1994 movie Pulp Fiction?

    • ABootlegger
    • BHitman
    • CDrug dealer
    • DActor
    Answer: Hitman
  5. 105.

    Which one of these friendly actresses once held a job as a telemarketer?

    • AJennifer Aniston
    • BCourtney Cox - Arquette
    • CLisa Kudrow
    • DMaggie Wheeler
    Answer: Jennifer Aniston
  6. 106.

    Who played the rich, spoiled Stephanie Vanderkellen in the sitcom Newhart?

    • AMelanie Chartoff
    • BPriscilla Morrill
    • CMarcia Wallace
    • DJulia Duffy
    Answer: Julia Duffy
  7. 107.

    Before they called themselves Radiohead, they were named after this day of the week on which they usually rehearsed.

    • AThursday
    • BMonday
    • CFriday
    • DSunday
    Answer: Friday
  8. 108.

    Lindsay has three younger siblings- Michael, Dakota and this girl.

    • AAllison
    • BKate
    • CDina
    • DAliana
    Answer: Aliana
  9. 109.

    In what country was football star Ronaldo Luis Nazario de Lima, better known as simply Ronaldo, born?

    • ABrazil
    • BArgentina
    • CColombia
    • DNicaragua
    Answer: Brazil
  10. 110.

    This British actor is the eldest of a pair of twins and who played George Weasley in the Harry Potter series of films.

    • ASean Astin
    • BYaphet Kotto
    • COliver Phelps
    • DSamuel Sarpong
    Answer: Oliver Phelps
  11. 111.

    In what 1994 movie, based on a famous Gothic novel, did Robert De Niro portray a popular non-human creature?

    • ADracula
    • BFrankenstein
    • CStrange Case of Dr Jekyll and Mr Hyde
    • DThe Vampire Chronicles
    Answer: Frankenstein
  12. 112.

    Shavo Odadjian, famous as the bassist of System of a Down, was born in what year?

    • A1972
    • B1970
    • C1974
    • D1976
    Answer: 1974
  13. 113.

    What character did Eddie Murphy voice in the 2001 animated comedy movie Shrek and its sequels?

    • ADonkey
    • BShrek
    • CPuss in Boots
    • DBig Bad Wolf
    Answer: Donkey
  14. 114.

    What is Jane Fondas birth name?

    • ACassandra Jane Fonda
    • BKatherine Janet Fonda
    • CLady Jayne Seymour Fonda
    • DJane Elizabeth Fonda
    Answer: Lady Jayne Seymour Fonda
  15. 115.

    What unusual name did Korn lead vocalist Jonathan Davis give to his second son?

    • ARipper
    • BPirate
    • CKiller
    • DMurder
    Answer: Pirate
  16. 116.

    What is the most popular nickname of TV talk show host Jay Leno?

    • AThe Chin
    • BThe Grandpa
    • CThe Boss
    • DThe Wig
    Answer: The Chin
  17. 117.

    Jim Carrey has stated that he dislikes which one of the following movies?

    • AForrest Gump
    • BThe Computer Wore Tennis Shoes
    • CHouseboat
    • DThe Village
    Answer: The Computer Wore Tennis Shoes
  18. 118.

    In 2001 Peter Riegert was nominated for an Oscar for his short movie By Courier. He directed it, produced it and wrote the film adaptation. Who wrote the original story?

    • AJohn Grisham
    • BO. Henry
    • CDon DeLillo
    • DMark Twain
    Answer: O. Henry
  19. 119.

    What kind of character did Jack Nicholson portray in the movie Terms of Endearment?

    • AA fired C.E.O. of an Electronics company
    • BA retired banker
    • CA retired astronaut
    • DA fired cattle rancher
    Answer: A retired astronaut
  20. 120.

    In what 1997 movie did Sylvester Stallone star opposite Robert De Niro?

    • AAssassins
    • BCop Land
    • CCliffhanger
    • DJudge Dredd
    Answer: Cop Land
  21. 121.

    Aretha Franklin became godmother of this RB singer.

    • ALauryn Hill
    • BWhitney Houston
    • CMariah Carey
    • DBeyonce Knowles
    Answer: Whitney Houston
  22. 122.

    On what part of her body did actress and singer Dolly Parton get a butterfly tattoo?

    • AHer lower back
    • BOn her wrist
    • COn her shoulder
    • DOn her chest
    Answer: On her chest
  23. 123.

    What is the stage name of popular English model Katie Price, born Katrina Amy Alexandria Alexis Infield?

    • AJordan
    • BTyrese
    • CGiselle
    • DTyra
    Answer: Jordan
  24. 124.

    What is the name of the aunt with whom Lennon lived as a youth?

    • AAda
    • BMimi
    • CMinnie
    • DJulia
    Answer: Mimi
  25. 125.

    Forest Whitaker was in this blockbuster movie directed by Oliver Stone.

    • AJFK
    • BAny Given Sunday
    • CBorn on the Fourth of July
    • DPlatoon
    Answer: Platoon
  26. 126.

    What is the meaning of the word from which the name Austria is derived?

    • AEastern realm
    • BSouthern land
    • CLittle Australia
    • DLand in the mountains
    Answer: Eastern realm
  27. 127.

    Lou Weiss, who rose to become chairman of the board of the William Morris Agency, is the nephew of which legendary comedian?

    • AGeorge Burns
    • BEddie Cantor
    • CMilton Berle
    • DJack Benny
    Answer: George Burns
  28. 128.

    What is The Wooster Group, and how is Willem DaFoe connected with it?

    • AA financing arm of Indy Titles Pictures. Mr. DaFoe is a major investor.
    • BA film preservation archives group. Mr. DaFoe serves on its board of directors.
    • CA non-profit organization which establishes scholarships for aspiring actors. Mr. DaFoe is Vice president.
    • DAn experimental theatre group. Willem was one of its original founders.
    Answer: An experimental theatre group. Willem was one of its original founders.
  29. 129.

    He named his kid Speck Wildhorse. For a while he gave himself a middle name, which means a puma.

    • ANIkki Sixx
    • BWoody Guthrie
    • CSimon LeBon
    • DJohn Mellencamp
    Answer: John Mellencamp
  30. 130.

    Which statement concerning Jerry Lewis is incorrect?

    • AThe character of Professor Frink on The Simpsons is based on Jerry Lewis.
    • BEvery Muscular Dystrophy Telethon has raised at least $1,000,000
    • CAfter their breakup in 1956, Jerry Lewis and Dean Martin never appeared together.
    • DOne of Jerrys sons had a top ten hit with This Diamond Ring.
    Answer: After their breakup in 1956, Jerry Lewis and Dean Martin never appeared together.
  31. 131.

    When performing his stand-up, Mr. Don Rickles is usually introduced with this type of music.

    • AClassical music
    • BKlezmer
    • CCool Jazz
    • DBull fight music
    Answer: Bull fight music
  32. 132.

    On the big screen, we have seen her as Joanna Eberhart, Grace Margaret Mulligan and Virginia Woolf.

    • ANicole Kidman
    • BMeg Ryan
    • CCaroline OConnor
    • DElisha Curtbert
    Answer: Nicole Kidman
  33. 133.

    Originally in Dream Street, he has since had a platinum album called Beautiful Soul.

    • AJustin
    • BJoey
    • CJesse
    • DJohn
    Answer: Jesse
  34. 134.

    This Hawaiian born actress/singer starred in A Knights Tale; Kiss, Kiss, Bang, Bang; and appeared as a guest star on several TV shows. She named her son Audio Science Clayton.

    • AKeira Knightly
    • BEdie Falco
    • CShannon Sossamon
    • DBette Midler
    Answer: Shannon Sossamon
  35. 135.

    The first TV show appearance of Emmy Award-winning actress Debra Messing was in which of these TV series?

    • ANYPD Blue
    • BHome Improvement
    • CSeinfeld
    • DLaw and Order
    Answer: NYPD Blue
  36. 136.

    What are the names of Adam Sandlers parents?

    • AStan and Judy
    • BSam and Janet
    • CSimon and Jackie
    • DStuart and Julia
    Answer: Stan and Judy
  37. 137.

    Where was Debra Messing born?

    • AProvidence, Rhode Island
    • BSanta Monica, California
    • CBoston, Massachusetts
    • DBrooklyn, New York
    Answer: Brooklyn, New York
  38. 138.

    A rock journalist (whose original first name was Mark) won the National Book Critics Circle Award for his 1995 memoir Shot In The Heart. The book tells the true story of the authors relationship with his infamous sibling, a convicted and executed murderer. What was the name of the murderer?

    • AAileen Wuornos
    • BGary Gilmore
    • CAlbert deSalvo
    • DTed Bundy
    Answer: Gary Gilmore
  39. 139.

    Did Dane Cook say: "You know you're drunk when you think the cab fare is the time."?

    • AYes
    • BNo
    Answer: Yes
  40. 140.

    This Scottish author, portrayed by Johnny Depp in the movie Finding Neverland, created the fictional character Peter Pan.

    • AJohn Dunne
    • BJames Barrie
    • CGeorge Eliot
    • DJoseph Grimm
    Answer: James Barrie
  41. 141.

    This actor has played Sam Dawson, Jimmy Markum and Emmet Ray.

    • ABrad Pitt
    • BSean Penn
    • CKevin Bacon
    • DBruce Willis
    Answer: Sean Penn
  42. 142.

    What was the first fragrance released by Coco Chanel in 1921?

    • AChanel No. 19
    • BChanel No. 5
    • CChanel No. 22
    • DCoco Mademoiselle
    Answer: Chanel No. 5
  43. 143.

    What role did Judd Hirsch play in the 2001 movie A Beautiful Mind?

    • AHe played John Nash's father.
    • BHe played a high-ranking member of Princeton's math department.
    • CHe played John Nash's doctor.
    • DHe played a spy who existed in John Nash's mind.
    Answer: He played a high-ranking member of Princeton's math department.
  44. 144.

    Whilst appearing in the stage play, Cell Mates, in 1995 Stephen Fry suffered a nervous breakdown and disappeared for a number of days. In which country did he reappear in public?

    • ABelgium
    • BGermany
    • CFrance
    • DHolland
    Answer: Belgium
  45. 145.

    Which famous funk singer did Dave Chappelle impersonate in the first sketch of the series Charile Murphys True Hollywood Stories?

    • AIke Turner
    • BMichael Jackson
    • CRick James
    • DIsaac Hayes
    Answer: Rick James
  46. 146.

    Albert Finney won an Emmy Award for outstanding actor in a 2002 mini-series for which character?

    • ATom Jones
    • BWinston Churchill
    • CHercule Poirot
    • DEbenezer Scrooge
    Answer: Winston Churchill
  47. 147.

    Who portrayed Sarah Sanderson in the 1993 movie Hocus Pocus?

    • ACourtney Thorne-Smith
    • BTiffani-Amber Thiessen
    • CSarah Jessica Parker
    • DMelissa Suzanne McBride
    Answer: Sarah Jessica Parker
  48. 148.

    For which movie did Russell Crowe win his first Oscar?

    • AGladiator
    • BThe Insider
    • CCinderella Man
    • DA Beautiful Mind
    Answer: Gladiator
  49. 149.

    I was born February 28, 1961 in Edmonton, Alberta. My father is Chinese and Scotch-Irish while my mother is African American and Cherokee. My 2nd husband was actor C. Thomas Howell and we divorced in 1990. Who am I?

    • ARae Dawn Chong
    • BRosario Dawson
    • CDemi Moore
    • DTonya Pinkins
    Answer: Rae Dawn Chong
  50. 150.

    How many times was Larry David nominated for an Emmy award for his work on the Seinfeld series?

    • A19
    • B12
    • C6
    • D7
    Answer: 12

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.