Discussly

Celebrity Trivia Questions — page 28

2,669 trivia questions with answers, all ages. Multiple-choice trivia with answers, sorted by topic and level. Reveal the answers below, pick one at random, or present them full-screen.

All agesTriviaPage 28 of 54
  1. 1351.

    What character did actress Kathleen Turner voice in the 2006 animated movie Monster House?

    • AConstance the Giantess
    • BEliza
    • CJennifer Bennet
    • DZee
    Answer: Constance the Giantess
  2. 1352.

    In this 1988 comedy, Michelle Pfeiffer plays Angela deMarco who tries to leave the criminal lifestyle after her gangster husband Frank, played by Alec Baldwin is murdered.

    • AMarried to the Mob
    • BScarface
    • CLove Field
    • DThe Fabulous Baker Boys
    Answer: Married to the Mob
  3. 1353.

    What is the meaning of the slang phrase "I'm Swayze," popular in hip-hop culture and referring to Patrick Swayze's role in Ghost?

    • AI'm dead tired
    • BI'm here even when you're unaware
    • CI'm leaving
    • DI'm a great lover
    Answer: I'm leaving
  4. 1354.

    How is actor Tom Hanks probably related to Abraham Lincoln?

    • Athird cousin, four times removed
    • Bcousin, twice removed
    • Cgreat great grandson
    • Dgreat nephew
    Answer: third cousin, four times removed
  5. 1355.

    Which statement about Redd Foxx is untrue?

    • AIn the 40s and 50s Redd engaged in illegal activities including draft dodging.
    • BRedd was one of the first comedians to use relationship humor in his act.
    • CRedd took his last name from baseball star Jimmy Foxx.
    • DRedd first gained comedic fame with his very raunchy stand-up.
    Answer: Redd was one of the first comedians to use relationship humor in his act.
  6. 1356.

    Lopez attended this kind of high-school.

    • ACatholic high school
    • BMixed high school
    • CMinorities-only high school
    • DAll-girl high school
    Answer: All-girl high school
  7. 1357.

    Where did Bill Murray get his start in comedy?

    • AThe Laugh Factory
    • BKentucky Fried Theatre
    • CSaturday Night Live
    • DSecond City
    Answer: Second City
  8. 1358.

    Which actress has had at least four songs written about her?

    • ARose McGowan
    • BKirsten Dunst
    • CClaire Danes
    • DRosana Arquette
    Answer: Claire Danes
  9. 1359.

    In which movie does Edward Norton play a thief who tries to double-cross his partner (played by Robert De Niro)?

    • AThe Score
    • BRounders
    • CThe Destination
    • DLost in moment
    Answer: The Score
  10. 1360.

    To which famous American can Robert Duvall trace his lineage?

    • AWilliam T. Sherman
    • BGeorge Washington
    • CRobert E. Lee
    • DU.S. Grant
    Answer: Robert E. Lee
  11. 1361.

    In the movie Naughty Nineties, what does the American comedian Abbott do to prove to his partner Costello that he cannot hit him while they are both standing on the end of a handkerchief?

    • ADraws a line
    • BCloses the door over his half
    • CMakes Costello stand on one leg
    • DFolds it in half
    Answer: Closes the door over his half
  12. 1362.

    In which of these films did Ron Perlman co-star with Wesley Snipes?

    • AArt of War
    • BAliens
    • CBlade III
    • DBlade II
    Answer: Blade II
  13. 1363.

    What is the relationship between actresses Jane Fonda and Bridget Fonda?

    • ACousins
    • BAunt and niece
    • CGrandmother and granddaughter
    • DMother and daughter
    Answer: Aunt and niece
  14. 1364.

    What is Kirk Douglas birth name?

    • ADmitri Sanglel
    • BIssur Danielovitch
    • CDavid Mois
    • DIzzy Demsky
    Answer: Issur Danielovitch
  15. 1365.

    What real-life person did John Travolta portray in the 1998 movie A Civil Action?

    • AImportant crime witness
    • BJudge
    • CMurderer
    • DAttorney
    Answer: Attorney
  16. 1366.

    In what U.S. state did The Jonas Brothers band originate?

    • AFlorida
    • BCalifornia
    • CNew York
    • DNew Jersey
    Answer: New Jersey
  17. 1367.

    When was actor Jim Carrey born?

    • AFebruary 21, 1970
    • BJanuary 17, 1962
    • CJune 15, 1960
    • DOctober 2, 1965
    Answer: January 17, 1962
  18. 1368.

    This American comedian and actor became best known for the line, "I don't get no respect," and his monologues on that subject. The following line was delivered by him, too: "When I was born I was so ugly that the doctor didn't know which end to slap!"

    • AAndrew Dice Clay
    • BSteven Wright
    • CRichard Pryor
    • DRodney Dangerfield
    Answer: Rodney Dangerfield
  19. 1369.

    What was the last movie famous comedy duo, Laurel and Hardy made together?

    • AThe Jerks at Sea
    • BThe Kentucky Gentlemen
    • CAtoll K (aka Utopia)
    • DThe Bohemians
    Answer: Atoll K (aka Utopia)
  20. 1370.

    Which member of Sesame Street had a lot of trouble saying Mr. Hooper?

    • AErnie
    • BBert
    • CBig Bird
    • DCookie Monster
    Answer: Big Bird
  21. 1371.

    Which of these actors does not appear in the 1996 dark comedy movie The Cable Guy, directed by Ben Stiller?

    • AOwen Wilson
    • BJack Black
    • CBen Stiller
    • DAdam Sandler
    Answer: Adam Sandler
  22. 1372.

    Former tennis great Steffi Graf married this former tennis great in 2001.

    • AJohn McEnroe
    • BAndre Agassi
    • CJimmy Connors
    • DBoris Becker
    Answer: Andre Agassi
  23. 1373.

    In what country was singer and songwriter Shakira born?

    • AChile
    • BMexico
    • CLebanon
    • DColombia
    Answer: Colombia
  24. 1374.

    Brittany Murphy starred opposite this popular American rapper in the 2002 movie 8 Mile.

    • AJay-Z
    • BEminem
    • CDr. Dre
    • D50 Cent
    Answer: Eminem
  25. 1375.

    When did James Brown become one of the charter members of the Rock and Roll Hall of Fame?

    • A1996
    • B1986
    • C1976
    • D1981
    Answer: 1986
  26. 1376.

    What pop star made an appearance in the 1994 movie Street Fighter, starring Jean-Claude Van Damme?

    • ASheryl Crow
    • BKylie Minogue
    • CBryan Adams
    • DRobbie Williams
    Answer: Kylie Minogue
  27. 1377.

    This former famous wrestling manager died in 2009.

    • ASir Oliver Humperdinck
    • BThe Grand Wizard
    • CCapt. Lou Albano
    • DClassie Fred Blassie
    Answer: Capt. Lou Albano
  28. 1378.

    What was the name of the television mini series Patrick Swayze starred in between 1985 and 1994?

    • AThe Civil War
    • BNorth and South
    • CRoots
    • DEast and West
    Answer: North and South
  29. 1379.

    Lindsay entered the world of pop music when she signed a five-album production deal with Emilio Estefan in 2002. In 2003, she performed this song for the Freaky Friday soundtrack.

    • ABackstage
    • BUltimate
    • CHappy Together
    • DI Wonder
    Answer: Ultimate
  30. 1380.

    Where is Tom Savinis Special Effects Make-Up school?

    • AWheeling, Connecticut
    • BBoston, Massachusetts
    • CPittsburgh, Pennsylvania
    • DMonessen, Pennsylvania
    Answer: Monessen, Pennsylvania
  31. 1381.

    Vincent DOnofrio starred as pulp writer Robert E. Howard in the film The Whole Wide World with Renee Zelleweger. What heroic fictional character was Howards most famous creation?

    • AConan
    • BMike Hammer
    • CLuke Skywalker
    • DWill Parry
    Answer: Conan
  32. 1382.

    A working girl needs her beauty sleep. According to the title of this 1960 Greek film starring Melina Mercouri, one could kiss her any day of the week EXCEPT on her day of rest. What day of the week was Mercouris day of rest?

    • ASaturday
    • BMonday
    • CFriday
    • DSunday
    Answer: Sunday
  33. 1383.

    What is the title of Hilary Duff's first full-length studio album?

    • AMetamorphosis
    • BHilary Duff
    • CDenial
    • DDignity
    Answer: Metamorphosis
  34. 1384.

    This legendary stand-up comedians most controversial routine, called Seven Dirty Words, was the central focus of the Supreme Court case F.C.C. v. Pacifica Foundation.

    • ATommy Chong
    • BRobin Williams
    • CGeorge Carlin
    • DCedric the Entertainer
    Answer: George Carlin
  35. 1385.

    For what 1979 movie did Dustin Hoffman win his fist Oscar?

    • AKramer vs. Kramer
    • BMidnight Cowboy
    • CStraw Dogs
    • DTootsie
    Answer: Kramer vs. Kramer
  36. 1386.

    What was the cause of Ms. Farrah Fawcetts death?

    • ACancer
    • BSuicide
    • CCar accident
    • DOverdose
    Answer: Cancer
  37. 1387.

    Miss Lillian upstaged her own son partly because of her achievement of having served overseas as a Peace Corps Volunteer in India when she was 68 years old. Name her son who served as U. S. President for one term.

    • ALyndon Johnson
    • BJimmy Carter
    • CGerald Ford
    • DGeorge H.W. Bush
    Answer: Jimmy Carter
  38. 1388.

    What actor starred opposite Meg Ryan in the 1998 movie City of Angels?

    • AGeorge Clooney
    • BJohn Travolta
    • CNicolas Cage
    • DVal Kilmer
    Answer: Nicolas Cage
  39. 1389.

    What is the motto of Argentina?

    • APor la Razón o la Fuerza
    • BEn unión y libertad
    • CLa unión es la fuerza!
    • DOrdem e Progresso
    Answer: En unión y libertad
  40. 1390.

    What was the keynote of all true elegance according to Coco Chanel?

    • ABlack
    • BSimplicity
    • CElaborateness
    • DFemininity
    Answer: Simplicity
  41. 1391.

    The show Bewitched, starring Elizabeth Montgomery, ran for how many seasons?

    • A9
    • B7
    • C8
    • D10
    Answer: 8
  42. 1392.

    For the role in what movie was Jennifer Lopez selected over actresses Ashley Judd and Lauren Holly?

    • AMonster-in-Law
    • BJack
    • CShall We Dance?
    • DBlood and Wine
    Answer: Jack
  43. 1393.

    This is Tom Cruise's film with the greatest number of errors, 109.

    • ATop Gun
    • BVanilla Sky
    • CMission: Impossible
    • DEyes Wide Shut
    Answer: Top Gun
  44. 1394.

    Which Australian state or territory would you be in if you visited Ayres Rock?

    • ATasmania
    • BAustralian Capital Territory
    • CNorthern Territory
    • DQueensland
    Answer: Northern Territory
  45. 1395.

    Which famous comedian and late night show host said My job is to be booed by the people of America; its in my contract.?

    • AJohnny Carson
    • BConan OBrien
    • CDavid Letterman
    • DJay Leno
    Answer: Conan OBrien
  46. 1396.

    From which of these ailments has Jerry Lewis never suffered?

    • Aprostate cancer
    • Bpulmonary fibrosis
    • Cdiabetes
    • Dlung cancer
    Answer: lung cancer
  47. 1397.

    What announcement did Jane Fonda make in 2001?

    • AShe was becoming a vegetarian.
    • BShe would never wear fur again.
    • CShe was pregnant.
    • DShe was becoming a Christian.
    Answer: She was becoming a Christian.
  48. 1398.

    Name the two actors who co-starred with Raquel Welch in the 1968 western Bandolero!?

    • AJimmy Stewart and John Wayne
    • BDean Martin and Jerry Lewis
    • CJimmy Stewart and Dean Martin
    • DJohn Wayne and Dean Martin
    Answer: Jimmy Stewart and Dean Martin
  49. 1399.

    What did supermodel Naomi Campbell study in the Italia Conti Academy where she was accepted at the age of 10?

    • ABallet
    • BFashion design
    • CActing
    • DPainting
    Answer: Ballet
  50. 1400.

    To many people he epitomized the 1950s rebel. He appeared in only eight movies but he was a true star. Who was this actor who starred in Giant, Rebel Without a Cause and East of Eden?

    • ARichard Farnsworth
    • BJames Dean
    • CJoseph Cotten
    • DSal Mineo
    Answer: James Dean

How to use these trivia questions

  • Warm-up. Open a lesson or meeting with 3–5 questions — enough to wake the room, short enough to keep the agenda.
  • Review game. Pick 10 questions on the topic you just taught and play them in teams; discuss every wrong answer.
  • Quiz night. Mix two or three topics, read each question twice, and give 20 seconds before revealing the answer.

Run them live

Want every person to answer on their own phone, with a timer and a live leaderboard? Use these questions in an EngageSlide Quiz with a live leaderboard — free to start.

Tick questions on any page — your set is kept while you browse (or take the first 10 here) — and they become ready-to-play slides. What is EngageSlide?

More question collections

Questions adapted from OpenTriviaQA (CC BY-SA 4.0), Open Trivia Database (CC BY-SA 4.0), edited for clarity. This collection may be reused under the same terms — see sources & licenses.